Sabbatår job

Er du blevet færdig med din ungdomsuddannelse og skal på jagt efter et fedt job til dit sabbatår? Læs her om mulighederne ved at tage et eller flere sabbatår, og hvad et sabbatår job i CityCallCenter kan give dig.

sabbatår job

Sabbatår job

Hvorfor tage et sabbatår?

Efter en del år på skolebænken ser de fleste frem til et sabbatår eller to uden lektier, skriftlige afleveringer og eksaminer. Et sabbatår vil helt sikkert give dig tid til at finde ud af, hvad dit næste skridt skal være. Men det er værd at overveje, hvordan du vil bruge din tid, nu hvor du ikke studerer. For mange byder sabbatåret på arbejde, så der kan betales husleje, spares penge op til et kommende studie eller måske en rejse til udlandet. Nogle bruger det til at øge deres chancer for optagelse på en videregående uddannelse.

Hvor mange tager et sabbatår?

Det er altså populært at tage et sabbatår fra studiet. Især hvis du lige er blevet færdig med gymnasiet eller en erhvervsuddannelse. Faktisk har det vist sig, at 86 pct. af studerende, der påbegyndte deres uddannelse i f.eks. 2018, havde taget sabbatår efter at have gennemført gymnasiet. I denne gruppe af studerende, som holdt sabbatår, havde 88 pct. lønnet arbejde.

Samtidig menes der at være en sammenhæng mellem højere sandsynlighed for frafald på studie og ikke at have taget et sabbatår. Der er altså mange mennesker, der kan se fordele i at tage et sabbatår med f.eks. et arbejde. Men hvilke muligheder for arbejde har man egentlig i sit sabbatår?

Kan jeg tage et sabbatår?

Når man er ny på arbejdsmarkedet og skal ud at finde sit første arbejde, det være sig fuldtid eller deltid, kan det virke uoverskueligt, hvordan man lige skal gribe det an. Typisk får man som sabbatist et ufaglært arbejde i butik, vikar eller et job i et callcenter som vores. Vær dog opmærksom på, at der er mange, der gerne vil have denne type jobs, så du skal være ude i god tid med at søge job. En god ide er at sende sin ansøgning til et job som dette med det samme, når du har afsluttet din uddannelse.

Hvad laver man i et sabbatår?

Når man får et job, får du en masse erfaringer med derfra. Det gør du uanset hvilket job, du får. Alle jobs vil give dig nogle særlige oplevelser og dermed også erfaringer og kompetencer, som du vil kunne drage nytte af i fremtiden.

Et job i CityCallCenter vil give dig kompetencer og erfaringer med, hvad det vil sige at yde en høj og konsekvent kundeservice, samt skærpe dine kommunikative evner. Essensen af det arbejde, som vi laver hver dag – døgnet rundet – er nemlig at skabe kontakten mellem virksomheder og deres kunder. Vi besvarer telefoner og levere kundeservice på vegne af vores kunder.

Derfor får du muligheden for at konversere med alle slags mennesker, og du opnår samtidig et bredt kendskab til adskillige virksomheder fra forskellige brancher. I kontakten med kunder og virksomheder opnår du ligeledes kompetencer indenfor konflikthåndtering, samtalestyring, administration og teamwork.

Sabbatår i et callcenter

Et job i CityCallCenter i et sabbatår vil altså give dig nogle gode og nyttige kompetencer, som du kan tage med dig videre i livet. Derudover som sagt tidligere, så er der også nogle uddannelser, som tager erhvervserfaringer og andre erfaringer med, når de vurderer ens ansøgning til kvote 2. Et arbejde i CityCallCenter kan altså være medvirkende til at åbne dine muligheder for at komme ind på dit drømmestudie!

Er 3 sabbatår for meget?

Nej, 3 sabbatår er ikke for meget. Alt i alt giver et eller flere sabbatår dig en mulighed for at få et afbræk fra studielivet, og give dig lidt perspektiv på livet. Du vil komme til at lære, hvad der betyder mest for dig og få nuanceret dine overvejelser om fremtiden. Et eller flere sabbatår fra dine studier er en unik mulighed for at investere tid i sig selv, hvis du ikke er helt klar over dit næste skridt i livet. Og det vil give dig værdifuld erhvervserfaring, som du senere vil få gavn af.

Det er altid en stor beslutning at skulle ansøge om en studieplads, og et sabbatår kan være med til at skabe rum til at tage den helt rigtige beslutning for dig. Men vigtigst af alt er, at du holder dig aktiv i løbet af dit sabbatår og søger muligheder, du ikke har, når du studerer. Et job hos CityCallCenter kunne være denne mulighed, og vi er altid åbne for at modtage ansøgninger fra nye potentielle kollegaer.

Sabbatår i udlandet

Mange søger også at tage et sabbatår i udlandet under varmere himmelstrøg. Det kan vi sagtens forstå, og vi anbefaler eksempelvis at tale med EF Education.